Η επιρροή του Διόνυσου είναι εμφανής μέχρι και τις μέρες μας καθώς συνεχίζουν και καλλιεργούνται προϊόντα όμοια με αυτά τις αρχαιότητας, τα οποία έχουν έντονη παρουσία και στα τοπικά πιάτα. Πρωταγωνιστής φυσικά είναι το σταφύλι! Όχι μόνο σε μορφή οίνου, αλλά και ως καρπός, φύλλα, μούστος και άλλα παράγωγά του. Παράλληλα στη περιοχή της Δράμας, καλλιεργούνται ελιές, ρόδια, μύρτιλα, λαχανικά κ.ά. Επίσης παράγονται γαλακτοκομικά, κρέατα, παραδοσιακά αλλαντικά και γλυκίσματα. Ενώ η δραμινή φύση χαρίζει πλούσια ποικιλία σε άγρια μανιτάρια. Η τοπική κουζίνα σαφώς έχει επηρεαστεί από την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής, παρόλα αυτά, η τοπική παράδοση και τα έθιμα του Διονύσου εξακολουθούν να τελούνται από όλους τους κατοίκους και αναβιώνουν κάθε χρόνο με σεβασμό και ευλάβεια. Τα έθιμα αυτά σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν τις καλλιέργειες καθώς σηματοδοτούν τον ερχομό της άνοιξης!
Η Δραμινή κουζίνα ξεκινά από το χωράφι και την στάνη. Εκεί ξεκινά η παραγωγή της μοναδικής ποιότητας που καταλήγει σε κάθε είδους συνταγή στο τραπέζι μας!
Μπορείς να γνωρίσεις την τοπική γαστρονομία με μια επίσκεψη στους τοπικούς παραγωγούς, στα μοναδικής αισθητικής και ποιότητας τοπικά οινοποιεία και φυσικά, στα τοπικά εστιατόρια όπου μπορείς να γευτείς τοπικές γεύσεις μέσα από παραδοσιακές ή σύγχρονες συνταγές!