Στη πόλη της Δράμας βρίσκεται ο Ελληνιστικός Τάφος επί της οδού Τροίας 1, που είναι μνημειακός μακεδονικού τύπου τάφος που χρησιμοποιήθηκε κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 3ου έως τα μέσα του 2ου π.Χ. αιώνα. Αποτελείται από έναν κτιστό κλιμακωτό «δρόμο», έναν προθάλαμο και τον νεκρικό θάλαμο.
Σε μικρή απόσταση από την Πλατανιά, του Δήμου Παρανεστίου και συγκεκριμένα επάνω στο λόφο, στη θέση «Καλές» ή «Ακρόπολη» εντοπίστηκε μια ακρόπολη ελλειψοειδούς μορφής, που μαρτυρά κατοίκηση από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και τον 6ο αιώνα μ.Χ.
Το Ιερό του θεού Διόνυσου βρίσκεται στη θέση «μικρή τούμπα», απέχει 2,5 χιλιόμετρα από την Καλή Βρύση και δεσπόζει σε όλη την κοιλάδα του ποταμού Αγγίτη, επάνω σε ένα πλάτωμα που υπήρξε μια σημαντική θέση και αξιόλογο πέρασμα σε διάφορες εποχές, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Μενοίκιο και Φαλακρό και σε μικρή απόσταση από το Σπήλαιο των Πηγών του ποταμού Αγγίτη.
Η πόλη των Φιλίππων είναι ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Ανατολικής Μακεδονίας. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20 λεπτών από την Δράμα και είναι στα must για να δεις κατά την επίσκεψή σου στη περιοχή!
Ειδοποιήσεις