Στη γαστρονομία της Δράμας η επιρροή του Διόνυσου είναι εμφανής μέχρι και τις μέρες μας καθώς συνεχίζουν και καλλιεργούνται προϊόντα όμοια με αυτά τις αρχαιότητας, τα οποία έχουν έντονη παρουσία και στα τοπικά πιάτα. Πρωταγωνιστής φυσικά είναι το σταφύλι! Όχι μόνο σε μορφή οίνου, αλλά και ως καρπός, φύλλα, μούστος και άλλα παράγωγά του. Η τοπική κουζίνα έχει επηρεαστεί από την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής, αφού η Δράμα δέχθηκε μεγάλο κύμα προσφύγων ανά εποχές. Παρόλα αυτά, η τοπική παράδοση και τα έθιμα του Διονύσου εξακολουθούν να τελούνται και αναβιώνουν κάθε χρόνο με σεβασμό και ευλάβεια!
Στη Δράμα σήμερα, λειτουργούν εξαιρετικές, υποδειγματικές οινοποιητικές μονάδες που βασίζουν την παραγωγή τους σε ιδιόκτητους αμπελώνες, στους οποίους καλλιεργούνται εξαιρετικές ποικιλίες κρασοστάφυλων.
Δείτε περισσότεραΗ γαστρονομία της Δράμας βασίζεται στα εξαιρετικά προϊόντα της, για αυτό το λόγο δε γίνεται να φύγεις νηστικός! Κάθε εστιατόριο ή ταβέρνα, έχει να σου προσφέρει κάποια μοναδική γεύση!
Δείτε περισσότεραΓαλακτοκομικά, μέλι, λάδι, τοπικά κρέατα, βότανα, λαχανικά, χειροποίητα ζυμαρικά και γλυκίσματα, είναι μερικές μόνο κατηγορίες προϊόντων που θα βρείς στη Δράμα.
Δείτε περισσότερα